Tot timpul ma lovesc de greutati cand e sa aleg filmul la care sa ma uit sau cartea pe care sa o citesc. Exista atatea chesatii care ma fac sa-mi schimb parerea nu despre care ar trebui sa il va d si sa nu vad respectiv care sa o citesc si care sa nu o citesc, ci despre care sa il vad prima oara si sa citesc prima oara.
Sunt prea multe carti formidabile si atatea filme incredibile inca nu stii cu care sa incepi. Cel mai mult imi place cand imi aleg un roman sau un film bazat pe ce aud de la altii despre el, e atat de usor sa fii influentat de altii, dar daca nu ar acei altii poate nu as fi intrat niciodata in posesia a unor lucruri care mi-au schimbat felul de a gandi.
Nu doar prietenii si copilarie ne schimba si formeaza viata, ci lucrurile pe care le facem zilnic, un film sau o carte pot fi cele mai influentabile lucruri pentru ca portretizeaza oameni, tipologii. Te regasesti, sau gasesti persoana care vrei sa fii. Cati nu si-au inchipuit ca la un moment dat vor fi Don Corleone si vor face legea? Sau isi inchipuiau ca vor fi James Bond? Bineinteles ca astea erau fantezii dar la un moment dat dai peste romanul sau filmul care iti va schimba modul de gandire si, de ce nu, viata. Cand iti pui problema asa, cum sa nu fie o decizie grea?

One Comment

  • adici says:

    Ideea este ca ceea ce citești să-ți dea nu mai multe „fețe”(vieți,laturi,idei, planuri) ci o unitate cît mai nuanțată. Dacă nu reușești să faci un Eu echilibrat și polivalent, ci unul scindat și amețit, atunci e de rău 🙂

    Încerc să uploadez pe blogul meu o serie de cărți care merită citite. Cînd ai nevoie de-o sugestie, take a look.

    D.

Leave a Reply