Un film de la care asteptam multe la cate am auzit despre el. A fost bun dar nu chiar atat de bun, cred ca unele lucruri se puteau face mai bine.
Filmul este, in esenta, despre degradarea umana, despre drumul fara intoarcere in care din om devii bestie. Actorii joaca imaculat, jos palaria in fata lor, rar mai gasesti asemenea performanta cinematografica insa asta e cam singurul lucru cu adevarat bun in tot filmul.
Nu am apreciat deloc durata excesiv de lunga a fimului, am inteles ca Francis Ford Coppola a vrut sa sublinieze dezastrul din locul acela uitat de lume, pe care noi il numim Vietnam, insa multe scene sunt degeaba.
Cat tine despre relatia film-nuvela (pt cei care nu stiu: filmul e ecranizarea nuvelei lui Joseph ConradInima Intunericului) este buna, sunt multumit de cum au reprezentat nuvela insa nu se compara, degeaba a luat 5 oscaruri.
Per total este un film bun spre foarte bun, care si-a castigat pe merite reputatia de film “must see”, Martin Sheen face un rol de exceptie, poate chiar cel mai bun al carierei lui, Robert Duvall este de asemenea extraordinar de bun. Cat despre Marlon Brando… este prea putin, apare in ultima jumatate de ora a filmului si desi e buna nu e chiar atat de extraordinara prestatia sa. De asemenea este mult prea gras pentru a il reprezenta bine pe colonelul Walter E. Kurtz (in nuvela tot Kurtz), insa Martin Sheen il prezinta de minune pe capitanul Benjamin L. Willard (in nuvela, Marlow).
Rating personal: 8/10

Leave a Reply