Ecranizarea romanului Animal pe moarte a lui Philip Roth, cel mai cunoscut si apreciat scriitor american in viata.
Are si nu are sens sa vorbesc despre roman, pentru ca filmul este o portretizare destul de fidela a romanului, foarte putine modificari, dar cum am vorbit despre roman intr-un post anterior am sa ma rezum la film.
Ben Kingsley este un actor formidabil si portretizeaza de minune pe nonconformistul profesor de literatura comparata David Kepesh, un alter ego al lui Philip Roth, alaturi de Nathan Zuckerman. Penelope Cruz insa, este un pic prea batrana pentru a o portretiuza pe studenta care il inebuneste pe Kepesh, nu e vorba ca nu arata bine, dimpotriva, dar este mult prea matura pentru rolul asta si cred ca mai bine mergeau pe o actrita tinerica care sa portretizeze frumusetea decat sa mizeze pe experienta actoriceasca, dar astea sunt doar ideile mele care au sau nu au foarte multa relevanta. Important e ca Penelope face un rol bun, nu extraordinar dar se poate trece cu usurinta peste asta.
Trebuie sa recunosc ca filmul nu este nici pe departe atat de explicit precum romanul, dar asta e una din minusurile cinematografiei, trebuie scose anumite parti ca sa poate fi vizionat de cat mai multa lume. Ar fi fost foarte interesant sa vedem anumite secvente explicite din roman, poate altadata.

Leave a Reply

Oare?
Next Post