Mi-am promis ca am sa avd acest film, dar ca am sa-l vad deabia dupa ce citesc romanul, si asta am facut. Multa lume i-a facut o reclama pozitiva acestui film si am decis sa intru si eu in rand cu lumea (nu sunt un foarte mare amator de filme) si, trebuie sa recunosc, e un film destul de bun cu o coloana sonora chiar interesanta.
Trebuie sa spun ca Ewan Bremmer face un rol magnific in rolul lui Spud, pur si simplu fantastic, mi-a placut la nebunie. Si ceilalti actori dau o performanta de zile mari, singurul rol care nu mi-a placut foarte mult a fost cel al lui Begbie, nu mi se parea ca era o portretizare fidela a personajului lui Irvine Welsh, dar este acceptabil.
Filmul difera destul de mult de roman, ceea ce era de asteptat avand in vedere complexitatea romanului si sirul narativ intrerupt care e aproape imposibil de realizat cinematografic, asa ca au taiat enorm de mult din roman si au pus cap la cap niste experiente care sa rezulte in o poveste logica si coerenta a celor 4 prieteni.
Lucru care, poate, difera cel mai mult, din punctul meu de vedere, e tonul in care e abordata problema, filmul e mult prea comic. Si romanul este, dar nu atat de comic si iti atrage atentia asupra unor lucruri cu adevarat serioase.
Unul din punctele cu adevarat forte a acestui film este coloana sonora, care este foarte bine aleasa si chiar se insereaza perfect in film, mi-a placut foarte mult. Este prezenta dar nu o simti ca pe ceva distinct si o privesti ca pe o parte din film, piesele sunt extraordinare si timingul este perfect.
FIlmul este unul bun, i-am acordat 9/10 pe imdb, dar pentru a intra cu adevarat in rolul celor 4 prieteni si al experientelor lor, pentru a vedea lumea prin ochii lui Irvine Welsh este imperativ sa cititi romanul.

Leave a Reply