Un roman micut dar care deborda de o tragico-comedie fantastica, pur si simplu suna atat de bine incat nu poti sa nu te amuzi si in acelasi timp sa te sperii de ce a putut sa treaca prin mintea omului astuia.
Oscar Wilde a fost o persoana controversata la vremea sa, acest fapt este indiscutabil, dar in acelasi timp a fost un geniu literar, un scriitor de inalta clasa care a reusit sa se exprime intr-un mod extraordinar in piesele si povestirile sale.
Crima lordului Arthur Savile nu este o capodopera dar nu este un roman de ignorat, este un roman simplu scris intr-un mod simplu care te distreaza si o face foarte bine. Cred ca la asta s-a si gandit autorul cand l-a scris, la un roman distractiv.
Poate ca in acelasi timp e o atentionare asupra faptului ca nu ar trebui sa credem atat de mult in preziceri si in prezicatori. Nu e o invatatura rea, mai ales ca avem tentinda de a crede orice.
La urma urmei este un roman plin de distractie care te va face fericit citidu-l, te va face sa vrei sa stii mai multe despre autor si in acelasi timp iti va oferi o invatatura de minte si un zambet (mai ciudat cei drept, dar un zambet).

2 Comments

Leave a Reply