Roman semnat de Gabriel Garcia Marquez. Are rost sa spun mai mult? Nu cred. Omul asta reuseste sa te surprinda de fiecare data facand aceeasi chestie de zeci de ani: sa scrie bine.
Roman scurt, indraznet, subtil, cu o decadenta falsa intr-o armonie glorioasa. Cu un simt al detalilor pierdut, oferind putin dar suficient lasandu-te cerand mai mult.
Personajele sunt construite sumar dezvaluid doar ce e necesar si esential lasand loc interpretarilor si nu prea, in perfect stil Marquezian (sper ca asa se scrie). Actiunea scurta si puternica oferind un echilibru suspect dar imbietor cu toate ca este vorba de o crima. Intr-un fel incercand sa aduca la suprafata acel echilibri shakesperian in care o crima justifica o alta.
Subiectele precum dragostea, religia, familia sunt nelipsite si nici nu se putea altfel, oferind un ansamblu minuscul dintr-o lume minuscula care poate fi transpusa lumii sud-americane dar nu numai.
Scris intr-un stil ziaristic (doar Gabo e ziarist, nu?) aducand aminte de Despre dragoste si alti demoni. Povestea este liniara oferind pe parcurs imagini ale viitorului si ale trecutului incercand sa ofere explicatiile necesare intelegerii unei idei simple care pare complicata.

Leave a Reply