Nu sunt un mare fan al Televiziunii romane desi stiu ca, uneori, au programe si filme decente si intr-un fel ce fac ei chiar poate fi numit calitate. Probabil faptul ca e nationala a facut-o uncool, lucru esential printre oamenii care decis sa-si omoare timpul uitandu-se la tv, dar nu despre asta vreau sa vorbesc.
TVR1 mi-a atras atentia ca stie, ca nu e doar unul acolo care face ce face doar pentru bani sau doar pentru ca nu are altceva mai bun de facut. Vorbesc despre faptul ca isi aduc omagiile cuvenite actorilor, canteretilor, artistilor care nu mai sunt printre noi.
Da, vorbesc de Ion Dolanescu dar nu numai. In seara asta a fost filmul Waking Up in Reno, film in care joaca Natasha Richardson, sotia lui Liam Neeson (Schindler’s List), care a decedat pe data de 18 martie intr-un accident de masina. Acelasi lucru l-au facut si pentru Stefan Iordache, au difuzat Cel mai iubit dintre pamanteni, care este unul din cele mai bune filme romanesti de dupa revolutie.
Nu stiu cat inseamna acest gest dar eu il apreciez si ma bucur ca cineva isi da silinta sa ne aminteasca cine au fost acesti oameni. Mici sau mari, nu conteaza, cineva trebuie sa-si aminteasca si de ei.

Leave a Reply