Un microroman simplut, interesant, usor si placut. Cam asa as putea sa descriu cartea intr-o singura propozitie, dar nu as putea sa spun tot ce ar fi important despre ea.
Nu este o carte despre care poti sa spui multe lucruri pentru ca nu este o carte vasta sau o carte care sa aiba numeroase intorsaturi sau simboluri care sa te faca sa le discuti si sa le analizezi. Totusi, este un roman care iti ofera o previzualizare a unuia din cei mai mari scriitori americani si este un foarte bun preambul pentru marea opera a lui Truman Capote: Cu sange rece.
Povestea care este si nu este despre un barbat si o femeie, este de fapt o oglindire a Americii a acelor ani. O vizualizare a contemporaneitatii sociale si culturale dar si un portret al unei fetiscane care doar vrea sa se distreze.
Ca se citeste pentru a vedea cum a fost America si a putea face o comparatie cu ceea ce este astazi, ca este doar un mod placut de a intra in opera lui Truman Capote sau pur si simplu vrei sa citesti povestea atat de comuna dar in acelasi timp atat de speciala a relatiei dintre un barbat si o femeie nu conteaza foarte mult pentru ca oricare ar fi motivul, vei fi pe deplin satisfacut.

Leave a Reply