Mai stie cineva ce inseamna aceste doua cuvinte? Drepturi inalienabile! Acele lucruri care nimeni nu are voie sa ti le ia niciodata, sub nici o forma. Indiferent de ce vei face in viata aceste drepturi le vei avea.
Ca ele exista pe hartie si, probabil, in mintea catorva oameni e adevarat, dar mai exista ele in justitia de astazi? Mai au oamenii parte de ce e al lor? Adica intr-o tara, si intr-o lume, in care regulile se modifica mereu ca doar cei influenti sa detina puterea, ca doar un numar restrans sa aiba puterea de decizie, omului de rand i se mai respecta aceste drepturi?
Ma uitam la un documentar despre razboiul din Irak, ceva abominabil, ceva grotesc (ca toate razboaiele dealtfel dar asta parca mai ceva), si era vorba de modurile de interogare a presupusilor teroristi capturati, atat Irakieni cat si Afganistani (si niste britanici, dar despre ei vom vorbi alatadata). Modul de interogare nu este altceva decat tortura, drepturile lor de oameni egali nu mai existau, pur si simplu nu existau, erau fortati sa spuna anumite lucruri, si, bineinteles, le spuneau, adica cine nu ar face-o?
Este foarte clar ca intr-o criza, stupida ca si cea a Americanilor in Irak, in care asazisii marii conducatori ai lumii sunt condusi de propria lor grandomanie, condusi de idee ca ei sunt salvatorii acesteti planete sau condusi de dorinta de a se imbogati nu o sa ia niciodata in considerare Conventia de la Geneva. De ce? Pentru ca acesti oameni trebuie sa creeze o imagine, trebuie sa arate oamenilor simpli ca exista un pericol si ca ei incearca sa controleze situatia, iar pentru asta trebuie sa existe anumite indicii, declaratii etc. care sa ateste ideile lor.
Anularea drepturilor esentiale ale omului nu se practica doar in Inchizitie ci se practica chiar astazi, sub ochii nostrii. Unii oameni trec prin ceva ce noi nici nu ne putem imagina doar din pur ghinion. Ghinionul de a locui intr-o tara care este considerata periculoasa de anumiti cretini. Cat credeti ca va dura pana cand si altii se vor lua dupa ei, cat va dura pana se va ajunge la anarhie? Daca o tinem tot asa nazismul o sa fie o amintire placuta fata de ce va veni. Si mai trist de atat e ca exista oameni care arata cu degetul pe cei care incalca aceste drepturi, dar raspunsul lor este: legea este vaga si o interpretam cum credem, mai ales in aceste timpuri. Cu alte cuvinte: suntem niste criminali, dar nu aveti ce sa ne faceti si avem puterea de a ne autogratia.
Razboaiele mileniului III trag un semnal puternic de alarma, viata noastra de toate zilele se va modifica brusc. S-ar putea sa ne trezim intr-o zi intr-un cosmar. Nu e vorba de Zeitgeist sau de Clubul Bilderberg, ci de realitatea curenta si ce e posibil probabil sa se intample in viitorul apropriat.

2 Comments

 • relaxuasabi says:

  nu mai exista asemenea drepturi
  suntem vai de steaua noastra

 • zaharia laurentiu says:

  Complimente pentru articolul pe care l ai scris. Nu stiu daca esti la curent cu miscarea mondiala care a luat amploarea. O sa scriu cateva cuvinte si o sa te las pe tine sa decizi daca e interesant ce am scris si daca ai fi dipus sa stii mai multe si sa ma ajuti sa introducem aceasta miscare a oamenilior liberi si la noi in tara.
  Toate tarile din UE plus Usa, Australia, Canada, si multe altele opereaza intr o stare de faliment. Nu exista adevarati bani pe piata. Nicaieri. Sunt doar bucati de hartie fara valoare.
  Este posibil sa invatam oamenii cu putina scoala sa se apere si sa isi apere aceste drepturi inalienabile, plecand de la a anula eventualele credite pe care le au la banci. Sunt toate ilegale si cunosc o procedura foarte simpla de cum orice persoana poate din punct de vedere legal sa anuleze datoria fictiva pe care o are.
  Am nevoie de putin ajutor pentru a interpreta bine limbajul juridic romanesc. Pt simplu motiv ca m am intors in tara dupa noua ani si am ceva probleme cu scrisul in limba romana.
  Multumesc pt timpul acordat si in cazul in care esti interesat ai e mailul meu.

Leave a Reply