Un documentar despre viata, dar in acelasi timp despre opera, marelui scriitor american al bucurbiei, Charles Bukowski.
Filmul il analizeaza pe Bukowski din mai multe unghiuri, unele care il scot in evidenta intr-un mod placut, iar altele intr-un mod mai putin placut, dar nu il transforma in ceva ce nu este. E un scriitor infocat, un alcoolic, un misogin, un om care nu traieste dupa aceeasi filozfie ca restul lumii. Nu este special ci doar diferit.
Nu cred ca e un ticalos asa cum nu cred ca e un erou. Are greseli ca toti dar in acelasi timp si-a adus si el contributia pe planeta asta, poate nu a muncit de s-a spetit dar cel putin a scris niste poezii care vor ramane mereu in mintea oamenilor care considera ca munca lui merita citita.
Un om cu multe defecte dar care, desi nu arata foarte des, are sentimente si stie ce vrea de la viata. Satul sa fie tratat ca un om care nu stie ce vrea sau un om care trebuie sa fie ajutat, el se razbuna pe viata si pe cei aproape lui creeandu-si o lume nu tocmai linistita.
E o portretizare corecta care aduce in prim plan si oameni care au vazut in opera lui Bukowski ceva special, oameni cunoscuti precum Sean Penn si Bono de la U2 isi aduc omagiul omului care i-au inspirat de-a lungul vietii si carierei. O portretizare a celui mai furat poet al secolului XX, atat si nimic mai mult.

Leave a Reply