Un film de o frumusete rara realizat de unul dintre cei mai importanti regizori a tuturor timpurilor: Akira Kurosawa. De data asta filmul are o recunoastere mai mare la public avand in vedere ca producatorii executivi ai peliculei au fost: Francis Ford Coppola si George Lucas.
Faptul ca marii regizori americani apar in echipa de realizare a filmului nu ma impresioneaza deloc, Kurosawa face o treaba extraordinara si asta spune tot, viziunea lui asupra cinematoigrafiei este mai presus de orice, de neegalat.
Un film superb cu o distributie excelent gandita care ofera satisfactie deplina spectatorului. O poveste captivanta si o tehnica de filmare superb realizata, demna de un maestru precum Kurosawa.
Ideea filmului este simpla si frumoasa: in timpul Japoniei feudale un lord nu doreste ca dusmanii sai sa afle ca o sa mora si le porunceste slujitorilor sai sa tina moartea sa secret, in locul sau aflandu-se un Kagemusha (o dublura, un impersonator) care ii va tine locul.
Bineinteles ca impersonatorul este un hot care nu are manierele si talentul si inteligenta lordului si se creeaza o situatie comica uneori cand slujitorii incearca sa-l educe. De asemenea apare si o disputa din partea fiului lordului care doreste sa ia locul tatalui.
Un film superb realizat care merita vazut (ca toate filomele lui Kurosawa de altfel), mi-a placut mult si mi-a dat o senzatie placuta, tare as vrea ca toate filmele sa reuseasca sa imi ofere acea stare de relaxare si binedispunere pe care mi-a oferit-o Kagemusha.

Leave a Reply